keskiviikko 13. marraskuuta 2013

KEY LIME PIE



Kuulin että Key Lime Pie voi viedä jopa kielen mennessään, joten tuli heti pakottava tarve päästä testaamaan tätä raikasta piirakkaa isänpäivän kunniaksi. Googlailin reseptejä ja päädyin aivan mahtavaan ja herttaiseen  Suklaapandan keittiössä  -leipomisblogiin, jossa oli herkulliset kuvat ja hyvältä vaikuttava ohje. Kuten suklaapandakin, niin tämä oli ihka ensimmäinen kerta kun leivoin ja maistoin kyseistä piirakkaa, ja oli aivan hullun hyvää vaikka hitusen alkuperäistä ohjetta muuntelinkin. Sopivasti kirpeyttä ja makeutta, sekä yllättävän helppo ja nopea valmistaa. Pääsee ehdottomasti lemppariresepteihin ja päivänsankarin kielenkin vei mennessään! 







KEY LIME PIE

1 piirakka, vuoka n. 23 cm

Pohja:
13kpl digestive keksejä 
100g voita

Täyte:
150g maustamatonta tuorejuustoa, huoneenlämpöistä
4 kananmunan keltuaista
1 tölkki makeutettua kondensoitua maitoa (396g)
2 limen hienoksi raastettu kuori (n. 2 tl)
1 1/5 dl limemehua (n. 4 limen mehu)

2 pikkupurkkia kermavaahtoa
1 tl vaniljasokeria
1 lime koristeluun


1. Lämmitä uuni 175 C. Voitele vuoka. Murskaa keksit hienoiksi muruiksi (keksit pussiin ja  murskaa kaulimella). Sulata voi. Sekoita keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista keskellä uunia n. 10 minuuttia. Ota pois ja anna jäähtyä hetken.
2. Tee sillä aikaa täyte. Pese limet huolellisesti ja raasta kuori hienoksi, purista myös mehu. Erottele kananmunat. Vatkaa huoneenlämpöinen tuorejuusto pehmeäksi sähkövatkaimella, n. 1 min. Lisää keltuaiset ja vatkaa tasaiseksi.
3. Lisää lopuksi kondensoitu maito, limeraaste sekä mehu. Vatkaa nopeasti tasaiseksi. Kaada täyte vuokaan esipaistetun pohjan päälle ja tasoita pinta. Paista keskellä uunia n. 20 minuuttia. Ota pois ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
4. Laita piirakka kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli. 
5. Ennen tarjoilua vatkaa kermavaahto ja sekoita vaniljasokerin kanssa. Levitä kerma piirakan päälle. Poista piirakkavuoan irtoreunut ja koristele limen siivuilla 


5 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat! Herahti vesi kielelle, näyttä ja kuulostaa niin hyvältä, että täytyy varmaan testata tätä viikonloppuna. Kiitos kun jaoit reseptin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Rudi :) Ei muuta kun uuni lämpenemään :D ..tähän saattaa jäädä koukkuun...

      Poista
  2. selailin sun blogia tässä aikana kuluksi ja kyllä kuvat on todella kauniita, hyvä miia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riikka-rakas kiitos <3 lämmittää mieltä kovasti!

      Poista

Kommentoi ihmeessä jotain!