maanantai 25. helmikuuta 2013

halpa ja hyvä...






Vaihtoehto Artekin sikahintaisille jakkaroille löytyy Ikeasta!

Ikean 7,99€ maksavat Frosta jakkarat saivat vähän väriä pintaan, kun tajusin etten millään pysty, raaski taikka halua tässä rahatilanteessa saati koskaan maksaa Artekin jakkara60:sta 150-180€/kpl. Nämä Ikean versiot saavat kestää sen minkä kestävät ja vaikuttavatkin ihan sopivan tukevilta. Ennen kasaamista hain maalia Ogelin K-raudasta ja hioin istuinosat hiekkapaperilla, jotta maali saa paremman tartuntapinnan. Sen jälkeen alkoi armoton sutiminen mintulla ja valkoisella. Kolme kertaa kannattaa maalata pinta ja enemmänkin, jos haluaa tasaisen ja peittävän lopputuloksen. Itse vedin aika kevyet kerrokset ja maltoin kerrankin antaa kunnolla kuivua. 

Helppoa ja hauskaa tuunaamista, ja lopputulos silmää miellyttävä herkullinen väripläjäys. Hauskannäköistä olisi myös jättää esim. istuinosa puunväriseksi ja maalata kaikki jalat eri väreillä tms. 
Ihan oman maun ja tyylin mukaan, vaihtoehtoja on monia!

Aurinkoista viikkoa!


10 kommenttia:

  1. Jäikö maaleja yli :) Voisin ostaa ne pois?? Koska mun on pakko saada nää tuolit kanssa. Oon artekin tuoleja yrittänyt huutaa huutiksesta, mutta aina karkaa hinnat käsistä. Noi on herkulliset värit, ehkä keltainen noiden lisäksi voisi olla kiva. Kun se keltainen NYT ON THE VÄRI ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piia, huutiksessa taitaa nyt kyllä kaikessa vähän hinnat karata käsistä :/
      maalia ei paljoa jäänyt yli, joten säästän vielä ne tipat jos päätän vielä kerran käsitellä ne :)
      Keltaiset vois olla kivat!

      Poista
  2. Meillä on yksi turkoosiksi maalattu ja se on ihana :) Ja mun makuuni oikeastikin paljon paremman näköinen kuin Artekin :)

    VastaaPoista
  3. Heip. Tuoleista tuli hienot :)
    Onko tuossa maalissa voimakas haju? Lähinnä mietin, että pystyykö maalaamaan kotona,tai yleensä sisätiloissa? Levittyykö Helmi-maali hyvin? Minulla on odottamassa maalausta mm.pöytää, tuolia, kaapinovia ym. enemmän kuin tarpeeksi ja kaipailen siksi vinkkiä maalista, joka levittyy hyvin.

    Nenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nenni!
      Tuossa maalissa ei ole juuri hajua, tai ei ainakaan mun nenään ottanut. Juuri yksi syy oli se että mä maalasin ne kylppärissä niin ei saanutkaan mielellään haista :)
      Tsemppiä projekteihin, kyllä se siitä kun hommaan ryhtyy.. aloitus on vaan täällä se hankalin juttu :D

      Poista
  4. Herkulliset värit! Hienot tuli tuoleista! Meillä on miehen kanssa ollut monta tuunausprojektia viime ja edelliskesänä. Olemme antaneet uuden elämän vanhalle pikkulasten "pulpetille" ja "arkkupenkille" jotka löytyivät sattumalta kirpputorin näyteikkunasta hintaan 5 euroa! Toinen kohde oli minun vanha lasten pöytä,tuolit ja kaksi pitkää penkkiä, jotka muuttuvat valkoisella maalilla upeiksi. :-) En voi siis kuin suositella maalaamista. Aina kun ei löydy siinä mieleisessä värissä ja maalilla saa ihmeitä aikaiseksi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Janina, NIIN totta. Maalilla saa ihmeitä aikaan! :) Ja valkoinen on aina valkoinen!

      Poista
  5. Ihan mahtavat tuolit tuli! Mulla just menossa keinuhevosen kunnostamisprojekti ja väittäisin että oon valinnu siihen tuon melkeinpä saman sinisen sävyn. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iitu, eikö ookin terapeuttista hommaa noi tuunausjutskikset? :)
      Ja ah, tuo minttu on niin pirtee!

      Poista

Kommentoi ihmeessä jotain!