keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

kuuden naisen illallinen...



Viime lauantai oli täynnä mexicolaista sapuskaa, kiirettä, hikeä, viiniä, ystäviä ja leikkejä. Järkkäsimme Anun kanssa nimittäin tämän vuoden ensimmäinen neljän tähden illallisen.
Ideana sama kuin viime vuonna, eli kuuden hengen ystäväporukalla järjestämme pareittain kolme kertaa vuodessa illallisen,  jossa panostetaan jokainen omalla tavallaan ja tyylillään ruokaan, tunnelmaan, esillelaittoon ja ohjelmanumeroon. Illallisen päätteeksi jokainen pari arvostelee sen hetken fiiliksen mukaan (viime vuonna kuvasimme, tänä vuonna kirjoitamme paperille ja suljemme kuoren) ja viimeisellä dinnerillä palkitaan parhaimmat pisteet saanut pari.

Anun kanssa oli  heti yhteinen sävel teemasta minkä ympärille sitten koottiin illan menu. Tarkoituksena oli tehdä illasta rento niin ruoan, esillelaiton ja tunnelman suhteen. 
Tänä vuonna päätimme yhdessä asettaa kaikille tasa-arvoisesti saman budjetin, mikä on 150€/illallinen, eli 75€/kokki. Hieman sai kyllä olla tarkkana ostoslistan kanssa, mutta just ja just pysyttiin budjetissa vaikka raaka-aineissa ei kylläkään säästelty ja ruokajuomiakin saimme ostettua. 
Teemaan kuuluen meillä oli värikästä yllä, päässä upeat sombrerot ja pinjata roikkui katosta.


Tässä illan menu:

Tervetulodrinkki

Uuninachot jauhelihalla, tomaattisalsalla, jalopenoilla ja cheddar -kastikkeella
Jalopeno poppers
Sipulirenkaat
Ranskankerma
Guacamole
Valkoviini

Quesadilla broilerilla, paprika-sipuli-sekoituksella ja cheddarilla
Ananassalsa
Valkoviini

Mansikka margarita

Suklaafondant
Vadelmakastike
Papukahvi


Kiitos ihanille! En malta odottaa että pääsen seuraavalla dinnerillä valmiiseen pöytään... Mitähän onkaan luvassa?

1 kommentti:

Kommentoi ihmeessä jotain!