keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Lomafiiliksiä Alanyasta part.1


Matkasimme loman viettoon mumma, Valo ja minä Turkin Alanyaan viikoksi. Ensimmäinen lentomatka Valon kanssa sujui oikein hyvin niin mennen kuin tullen. Saimme Finnairilta baby basketin, jossa Valo nukkui molemmat lennot.
Turkissa olen lomaillut neljä kertaa aiemmin ja tästä alkoi sitten Valonkin reissut yhdeksän kuukautisena.
Antalyasta matkasimme aurinkomatkojen bussilla kohti Alanyaa, jossa meitä odotti ihana hotelli kaikkine virikkeineen ja ruokineen. Päädyimme ensimmäistä kertaa all inclusive -vaihtoehtoon ja se osoittautui vauvan kanssa matkustettaessa ihan huipuksi. Ohjelmaa olisi ollut vaikka muille jakaa ja ravintolamme pöydät notkuivat herkuista aamusta iltaan.
Turkkilainen keittiö on kyllä ihan yksi suosikeistani!

Lämpöä oli sopivasti vähän yli 30 astetta auringossa ja uima-altaalla tuli löhöttyä joka päivä. Valon päikkäritkin ajoittuivat sopivasti kuumimpaan aikaan ja muuten sitten pulikoitiin altaassa ja leikittiin ulkona.
Ostin lähtiessä Valolle Polarn o Pyretin UV-paidan ja housut, sekä tilasin netistä hattivatit UV-hatun, eikä todellakaan turhaan, sillä niille oli käyttöä päivittäin.
Alanyan nähtävyydet jäivät tällä kertaa käymättä läpi, mutta meidän rantaloman tarkoitus olikin vain maata aurinkotuoleissa, nauttia olemisesta ja rentoutua, ilman kiirettä mihinkään. Ja siinä onnistuttiin hyvin!
Turkkilaisethan tunnetusti ovat hyvin lapsirakkaita ja se tuli kyllä hyvin selväksi, Valo sai nimittäin ihasteluja, sylittelyä, pusuja ja hymyjä turkkilaisista tullimiehistä saksalaisiin vanhuksiin. Ja niistä nautittiin koko viikko!


Kyllä voin sanoa, että pieni mies on kyllä semmoinen reipas reissulainen että äiti saa olla hyvin ylpeä!
Tuntuu että viikon aikana Valo kasvoi pituutta hirmusti ja oppi paljon uutta. Maidot ja purkkiruoat meillä oli mukana omasta takaa, mutta lisäksi maisteltiin paikallisia herkkuja, jätskiä ja hedelmiä.
Näillä eväillä onkin hyvä alkaa suunnittelemaan jo seuraavaa etappia...

..mutta ensin lisää lomakuvia ja paluu arkeen.

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja tekstiä :) Saat sen pienen lapsen kanssa matkustamisen näyttämään erittäin helpolta, ja hyvä niin monelle sitä ei uskoville :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja kiitos kommentistasi!
    Mun mielestä kaikki on aika pitkälle omasta asenteesta kiinni ;)

    Aurinkoista kesää!

    VastaaPoista

Kommentoi ihmeessä jotain!