torstai 24. tammikuuta 2013

LEGO DUPLOJA joka lähtöön!



Viikon piristys oli ehdottomasti kutsu Lego Duplon aamiaiselle Helsingin musiikkitalon terassilämpiöön keskiviikkona katsastamaan Duplojen jatkuvaa tuotekehitystä ja kuulemaan historiasta. 

Tarvoimme aamupakkasessa paikan päälle julkisilla ja juosten, ehtien juuri tasaksi perille hirveä hiki otsalla ja huulipuna poskilla. Ensin aamulla panikoin mitä ihmettä pistäisin päälleni ja jännäsin että pitääkö mun esitellä itseni. Kerronko oman nimeni vai blogin nimen vai mitä hä? Ja pistänkö kameran reilusti pöydälle, roikontako kaulassa vai pidänkö laukussa "piilossa"? 
No, ihan turhaan! Kivaa oli ja rento tunnelma kaikinpuolin. Oli todella mukavaa nähdä ensi kertaa livenä muita minulle vain blogien kautta tutuiksi tulleita bloggareita ja järjestäjä Lego Duplo oli ihanasti ottanut huomioon pienet kohderyhmäläiset. Lapset saivat halutessaan leikkiä leikkialueen legoilla ja tutustua toisiinsa.

Meillä Duploja on jo ennestään, ei tosin enää mun vanhoja, vaan olen haalinut niitä Valolle  odotusaikana kirppiksiltä ja muutama boxi on tullut lahjaksi. Ai miksi?
No siksi, että Dubloissa miellyttää niiden monikäyttöisyys, ajattomuus ja kestävyys. On nimittäin tärkeää että eri osia pystyy yhdistelemään lapsen iän ja kehityksen mukaan, eivätkä ne rikkoonnu  rajummissakaan leikeissä.
Duplot ovat turvallisia, raikkaan värisiä ja näppärän kokoisia pienen kädessä. Ne liittyvät toisiinsa helposti ja niitä on kiva ihan vaan sekoitella keskenään lattialla. Valinnan varaa on paljon ja vain mielikuvitus on rajana niitä rakennellessa. Lego Duplo tekee myös yhteistyötä eri brändien kanssa, mitä en itse edes ollut ajatellut aiemmin. Esimerkkinä Disney, Ferrari. Tuotekehittely on siis ajanhermoilla kokoajan ja lasten kiinnostuksen kohteiden ja leikkien mukana mennään.

Lähivuosina markkinoille tulleet pirteät eläinhahmot ovat ehdottomasti meidän lemppareita ja Valo saikin mukaansa söötin eläinsetin jota kotona ihmeteltiin. Vielä näin puolitoista vuotiaana ei ihan tuo keskittymiskyky riitä kuin siihen että mamma rakentaa ja Valo hajoittaa, mutta kiinnostusta löytyy ja joka aamu ne pitää saada ulos laatikoistaan koristamaan olkkarin lattiaa.

Oletteko muuten huomanneet että vanhoista retro Duplo-laatikoista pyydetään kirppiksillä maltaita ja ovat kohta jo keräilyharvinaisuuksia? 


2 kommenttia:

  1. Meiltä taitaa löytyä muutama "retro lego", mutta ne olen ihan halvalla (0,50€-2€) löytänyt kirpparilta. Aika vähän noita vielä on, kun ei 1v, 4kk poika malta/osaa niillä vielä rakennella, äidin/isin tekemien rakennelmien hajottaminen on kyllä opittu jo aikaa sitten :D Väinökin päässyt kuvaan :)

    VastaaPoista
  2. Meiltä löytyy dubloja iso, siis oikeasti iso laatikollinen. Esikoinen on saanut niitä lahjaksi ja itsekin on ostettu aika paljon. 1v 4 kk ei osaa niillä rakentaa, mutta niitä ona mukava levitellä lattioille, kopistella yhteen ja varsinkin romauttaa koko laatikko kumoon kovan ropinan kera :)

    VastaaPoista

Kommentoi ihmeessä jotain!