tiistai 22. lokakuuta 2013

ARKI RULLAA





Erilainen arki on tuonut tullessaan tuntien riittämättömyyttä, ikävää, vieläkin enemmän hellyyttä ja sotkua kotona, mutta olemme selvinneet niistä hienosti. Valon päivät päiväkodissa eivät ole maailman pisimpiä ja mikä hienointa, hän viihtyy siellä oikein hyvin. Suorastaan juoksee sinne. 
Ja myönnän että joka ikinen aamu minun sydämeni pakahtuu kun näen kuinka pieni kaksivuotias poikani on niin reipas ja kehittynyt. Omaksunut uusia rutiineita, piirtänyt hienoja piirustuksia ja tervehtii iloisesti leikkikavereitaan. Eikä vielä muutaman kuukauden päästäkään niiltä aamukyyneliltä olla vältytty, sekä välillä päivisin huomaan edelleen miettiväni kuinka kaipaan niitä pienen ihmisen hauskoja juttuja, yhteisiä päikkäreitä, puistoiluja ja muita aikaisempia rutiineita joihin totuimme yhdessä kahden vuoden aikana. Vaikkakin viihdyn työssäni ja tykkään siitä, on aivan eriajatukset kuin sanotaanko vaikka neljä vuotta sitten kun maanantaina jo alkoi miettimään mitä perjantai ja viikonloppu toisi tullessaan ja mitä viiniä sitä alkosta ostaisi jo jääkaappiin viilenemään valmiiksi tai kenellä on tänä viikonloppuna etkot. Nyt päiväni palkitsee se että saan mennä ihan vain kotiin, rutistaa lastani, valmistaa hänelle lemppari ruokia ja keskittyä hänen huomioimiseen ennen nukkumaanmenoa. En millään malta heti alkaa siivoamaan tai kotia järkkäilemään, tärkeintä on keskittyä olennaiseen eli yhdessäoloon vaikkakin koti kärsii "lievästä" kaaoksesta ja vaatteet löytyvät useimmiten tuolien päältä kuin henkareista. Sen jälkeen on minun aikaani, meidän aikuisten aikaa jolloin rötkötetään sohvalla, syödään herkkuja, katsotaan telkkua ja kerrataan päivän asiat. Meidän arki rullaa hyvin ja olen siitä hemmeskutin tyytyväinen. Ei haittaa vaikka spagetit on välillä rinnuksilla ja pyykkivuoret pursuaa, se on kuitenkin vain elämää ja tästä pitää osata nauttia. Kyllä sitä siivota ehtii myöhemminkin, vai?








12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hei vähän lisää kiirettä sulle... heitin sua haasteella ;)
      No joo... käy kurkkimassa ja tee jos siltä tuntuu.

      Ajattelin, että sulta löytyy tähän hyvää matsua, kun on remontti just tehty ja tavarat alkaa löytää taas paikkansa. Kiva ois nähdä enemmän täälläkin.

      Poista
    2. A.R.K.I <3 saas nähdä ehdinkö tarttumaan haasteeseen, kiitos Laura

      Poista
  2. Välillä pitää vain pysähtyä miettimään ja tajuaa että ne arjen pikkujututkin ovat korvaamattomia, silloin niistä osaa nauttia kunnolla! Mulla itselläni kestää välillä aikaa, että tajuan sen. Ei se haittaa jos pyykkikasa odottaa kylppärissä, kyllä ne odottavat siellä vielä huomennakin, jos haluan tänään nauttia vain olostani lapsen kanssa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan Suvi. Ei se oo niin justiinsa, lapset kasvaa niin nopeaan ja me keritään sitten niitä kotitöitä tekemään myöhemminkin ;)

      Poista
  3. Meillä on ihan samannäköinen ruokailija kuin teillä! Sais aina laittaa koko pienen pesuun ruuan jälkeen. XD Ei ne sotkut haittaa, tärkeintä on aika lasten kanssa. Sulla on kiva blogi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu, kiitos :)
      Välillä ruokailun jälkeen siellä suihkussa on äiti sekä poika :D

      Poista
  4. Voi kun me kaikki vanhemmat ymmärrettäisiin kuinka tärkeää on tuo kiireetön aika lasten kanssa. Se luo juuri sitä turvallisuuden ja yhteenkuuluvaisuuden tunnetta. Mun on itselleni välillä kans muistutettava, että kerkeen hosua huushollitöiden kanssa sitten myöhemminkin, elämä on tässä ja nyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riikka, näin se on. Tässä ja nyt <3 Pitää pitää mielessä se ja vaalia tärkeitä asioita, vaikka onhan se ihanaa kun huushollikin on järjestyksessä ;)

      Poista

Kommentoi ihmeessä jotain!