lauantai 21. huhtikuuta 2012

Virkkuukoukku kauniiseen käteen




..ja näin raskausaikana valmistui keittiön matto, vessan matto ja mutsille pari mattoa makuuhuoneeseen...

Nyt kun on pieni mies pyörimässä, leikkimässä ja on kaikenlaista puuhaa, niin eipä ole paljoa tullut otettua sitä virkkuukoukkua kauniiseen käteen. Olen aina tykännyt tehdä käsitöitä, vaikka en siinä mikään pro olekaan ja yleensä asetan tavoitteet aivan liian korkealle ja saavuttamattomiin, mutta kyllä jotain hommeleita on aina työn alla. Kultaseppäartesaaniksi opiskellessakin valmistin mieluummin omasuunnittelemia koruja kuin koulutöitä, yllätys.

Tällä hetkellä suunnitelmissa on virkata lisää pari tyynynpäällistä ja pari mattoa, mutta ensin! Pitää saada aikaiseksi mennä lankakauppaan, valkata kuteet, pestä kuteet, kuivata kuteet, kieputtaa kuteet rullalle ja sitten vasta pääsee itseasiaan. Mitään tiettyä ohjetta ei maton tekoon ollut, mutta Oulunkylän lankakaupasta sain hyviä vinkkejä ja siellä jos jossain palvelu pelaa! Suosittelen!

Keittiön maton halkaisija on 115cm ja valmistui melko nopeasti, ongelmaksi muodostui kuitenkin se ettei matto pysynyt sileänä, vaan kupruili reunoista vaikka en lisännyt enää silmukoita sitten puolen välin jälkeen. Eli purkaamista ja uudelleen virkkaamista oli paljon, mutta valmiiksi tuli ja lopputulokseen olen tyytyväinen!


2 kommenttia:

  1. Kivoja mattoja, mutta erityisen kivaa törmätä blogiin jossa on Valo- niminen pikkumies ja vielä melkein saman ikäinen kuin oma Valoni :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mimmu!
    Hauskaa kuulla että sinullakin on Valo-poika, harvoin törmää toiseen Valoon :)

    VastaaPoista

Kommentoi ihmeessä jotain!