Haluan muistaa lähimmäisiäni aina jouluisin jollain itsetehdyllä asialla, sen ei mielestäni tarvitse olla mitään suurta vaan enemmänkin semmoinen hyvän mielen juttu. Vaikkapa jotain syötävää (niin kuin lähivuosina ollut), jokin käsityöhommeli, kynttilä, käsinpainettu tiskirätti tms.
Ja taas tänäkin vuonna turvauduin siihen ruokapuoleen, koska meillä joulupöytään kuuluu ehdottomasti juustot, niin niiden kautta sain idean valmistaa näin aaton aattona helpon ja maukkaan viikunahillon. Reseptin sain ystävältäni Lauralta, jota hieman kuitenkin muokkasin, kun huomasin ettei minulla olekaan hillosokeria tarpeeksi, mutta se ei onneksi koostumusta muuttanut. Kuivatut luomuviikunat ja portviinin ostin jo aiemmin tällä viikolla ja hillopurnukat löysin Prismasta.
Helppoa kuin mikä!
-Paloittele kuivatut viikunat (530g) pieniin paloihin ja poista kovat kannat.
-Heitä ne kattilaan ja kaada portviiniä (3dl) ja vettä (10rkl) niiden päälle. Sekoita.
-Anna miedolla lämmöllä lämmetä ja lisää hillosokeri (1dl).
-Kiehauta 10-20 min miedolla lämmöllä.
-Soseuta sauvasekoittimalla ja anna jäähtyä.
-Purkita, tarjoile tai laita jääkaappiin.
Maukasta Joulua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommentoi ihmeessä jotain!