maanantai 16. heinäkuuta 2012

Lauantairetki Porvooseen


Joka kesä teemme muutaman kesäpäiväretken kauniiseen Vanhaan Porvooseen. Pakko nimittäin päästä Brunbergin suklaapuotiin herkkuostoksille, ihastelemaan markkinoilla suomalaisten taiteilijoiden tuotteita ja fiilistelemään kauniita taloja ja tavaroita. Porvoossa kaikki on vaan niin ylisöpöä ja nättiä, ruokakin maistuu ihan eriltä istuessa joen varrella terassilla ja aina jotakin pientä tarttuu matkaan pikku putiikeista. Välillä innostun kurkkimaan kauniiden puutalojen pihoille ja ikkunoihin, huokailen ihastuksistani ja jatkan haaveilua omasta talosta.


Ennen Vanhaan Porvooseen pääsyämme pysähdyimme kuitenkin Porvoon tehdasalueen muutamalla kirpputorilla. Valo nukkui, joten juoksin ihan pikaisesti läpi Lastenpuoti Puff:n ja Porvoon löytöpisteen, eikä siinä kerennyt valitettavasti mitään tarttua mukaan, joten sain hyvän syy lähteä joku sadepäivä uudestaan kiertämään kerralla kaikki läpi tyhjän takakontin kanssa. Kuka lähtee messiin?

Ruokapaikaksi on valikoitunut aina ennen kotiruoasta tunnettu ravintola Hanna-Maria, mutta tällä kertaa otimme riskin ja koklasimme jotain muuta. Päädyimme lounaalle Fryysarinrantaan, ja oli kyllä hyvä valinta. Maukas sapuska, iloinen palvelu ja plussaa iso terassi.




Omia suosikkejakin on muodostunut vuosien varrella ja oli todella iloinen yllätys kun muutama uusikin yritys oli putkahtanut vanhoille mestoille. Aina yhtä ihana Skafferi oli omalla tutulla paikallaan ja lelukauppa Riimikkossakin oli taas yhtä lumoavia leluja ja upea lasten postikortti valikoima. Oli meillä pieni tarkoituskin mennä Porvooseen ja Riimikkoon, sillä Valon 1-vuotis synttärit lähestyvät.. joten hyshys!


Brunbergin suklaat ja marmelaadit matkaeväinä oli hyvä körötellä takaisin kotiin ja suunnitella jo seuraavaa Porvoon reissua loppukesään. Vaikka onhan tuo lähellä ja helppo ajella ees sun taas ihan joku päivä muuten vaan, mutta harvoin vauvan kanssa tulee lähdettyä extempore ajeluille, mutta ei se poissuljettua ole sekään, sillä Valo kuitenkin on niin mukava reissukaveri, kohtelias ja kiltti.
Ja oli meillä huippuseuraakin, joten kiitoksia vaan ihana Robin ja perhe!

Valo: vaatteet ja pipo Mini Rodini, huppari RYB, converset, hattu PoP, peitto Villervalla

6 kommenttia:

  1. Kiva retki :)

    Porvoo on mukava paikka käydä, mut siellä asuminen... en viiti edes alottaa ;)

    VastaaPoista
  2. Onko nuo teitin pojan converset mitä kokoa? Meillä on pojalla ne vauva-converset joissa on ohut, pehmeä pohja. Noista ihan oikeista kävelyconnareista olen haaveillut, mutta niissä taitaa koot alkaa vasta 21->?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Krista!
      Joo meillä oli myös ensi tossuina ne pehmo conssit, mutta nuo Valo sai kummisedältään Jenkeistä tuliaisiksi, taitaa olla kokoa 20 :)
      Noilla se pysyy pystyssäkin, kun on alkanut jo seisomaan ilman tukea kyykkyasennosta.

      Poista
  3. Kiva postaus! Porvoossa kävijöille voin muuten myös suositella juuri (kohta) avautunutta Porvoon taidetehdasta. Skidi muuttaa putiikkinsa sinne sekä Taidetehtaalta löytyy järjettömän hyvä lähiruokaa valmista ravintola bistro SINNE.
    Hauska blogi sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja sori myöhäinen vastaus :)
      Pakko tsekkaa tuo taeidetehdas seuraavalla kerralla, ehdottomasti!

      Poista

Kommentoi ihmeessä jotain!