sunnuntai 1. syyskuuta 2013

vaippa vs potta




"Eiiiii!" hän pudistaa päätään tiukasti kun kysyn "Onko pissahätä? Menetkö potalle?"

Keväästä saakka on kokeiltu innostaa lasta potalle, mutta mikään ei ole tehonnut. Potta on ollut ihan nounou, eikä siihen suuntaan ole haluttu edes vikaista. Ehkä aika ei vain ole ollut tarpeeksi kypsä siihen vielä keväällä ja kesällä. Kaikkihan on lapsikohtaista. Meillä siis viiletetään vielä muumivaipoissa sekä kotona että päiväkodissa. Kiinnostus pottaa kohtaan on kyllä muutaman viikon sisään kasvanut jo niin että sillä voi leikkiä ja sen päälle voi vaikka mennä vaatteet päällä istumaan. Ja tänään ihan taputettiin ja hurrattiin koko perhe kun siihen tehtiin piiiitkästä aikaa isommatkin hommat. Saas nähdä jatkuuko kiinnostus vielä huomenna, vai oliko tämä taas näitä "yhden kerran ihmeitä"..?  

Muistan kyllä ikuisesti sen vaippahärdellin kun etsittiin ja kokeiltiin kaikki maailman vaippamerkit vastasyntyneelle Valolle. En uskonut silloin kun joku joskus mainitsi että kaikille vauvoille ei sovi kaikki merkit/mallit. Mutta totta se oli. Pitkän kokeilurumban jälkeen meillekin onneksi löytyi sopivat ja vieläkin käytössä olevat muumivaipat. Plussaa on ehdottomasti kotimaisuus ja vaippasäkki toimii tyhjänä myös kätsysti biojätepussina. Lisäksi muumi-hahmot ovat Valosta mainioita eikä vaipan päälle pukemisesta ole koskaan tarvinnut edes neuvotella. Seuraava onkin sitten tuo kunnon potalle opettelu ja boxereiden osto. Houkuttimeksi ajattelin käydä pikapikaa hankkimassa jotain hurjanhienoja dino-tarroja kannustukseksi. Toimiskohan?











12 kommenttia:

  1. Päiväkodissa monet oppii...ainakin meillä kun on sisarusryhmä ja isot toimivat esimerkkinä. Siiri oli hidas oppimaan...en kyllä ressannut asiasta yhtään...kukin ajallaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu niin mä sitä venaankin että siellä oppii :D Jos edes jossain vaiheessa päästään ettei enää ala-asteella tarvii vaippaa ;)

      Poista
  2. Meilläkin on muumeja , pojalle sopii ainakin tosi hyvin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rea, muumit on kyllä hyviä :) Ei ole tarvinnut montaa kertaakyllä pestä lakanoita "vuotojen" takia.

      Poista
  3. Meillä kyllä istutaan potalla mutta ei puhettakaan että voisi vielä ilman vaippaa silti olla. Ajattelin että joskus talvella sitten voidaan ehkä alkaa harjoitella tai vasta ensi kesänä jos ei näytä tulevan itekseen aikaa jolloin vaippaa ei enää halutakaan. Tuota kuitenkin taitaa olla aika vaikea varsinaisesti vain "opettaa" jos ei ole valmis fyysisesti, ja kyllä siellä päiväkodissa monikin 2-3 vuotias vaippoja käyttää vaikka potallakin kävisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula olet oikeassa, se tulee sitten kun lapsi itse on siihen valmis. En tiedä olenko ihan väärässä, mutta pojilla tuo potalle siirtyminen taitaa olla vähän hitaampaan kuin tytöillä...? No, kaikki aikanaan :)
      Ja peukku sille että teillä maltetaan istua siinä, meillä vain piipahdetaan :D

      Poista
  4. Meillä ei pottailu kiinnosta yhtään ja tosiaan huuto alkaa, jos sitä edes ehdotan. Eli vaipoissa mennään ja en stressaa, jokainen ajallaan :).

    P.S Meillä tarroja houkuttimina ja ei toimi nekään ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuli, ihan totta. Mitä sitä stressaamaan. Mä koklaan niitä tarroja, vaikka luulen että tiedän mikä on lopputulos :D

      Poista
  5. Sitäkin vois kokeilla, että ostais huippuhienoja kalsareita! :) Meillä oppi aikoinaan kesällä 2.5-vuotiaana, ilmeisesti pidätyskyky alkoi toimia. Kakat alkoi ilmoittaa, mutta pissat lirutti vaippoihin. Jätin kokeeksi vaipat pois ja pissa housuissa ei ollut kivaa niin alkoi toimia samantien sitten. En usko, että tuo olis toiminut meillä kyllä vielä 2-vuotiaana, vaikka alunperin ajattelinkin, että vaipoista oltaisiin erossa jo 1.5v... Ja pottakammokin ehdittiin tytöllä kokea. 1v pojalla en pottailua olekaan sitten vielä aloittanut. -Heidi

    VastaaPoista
  6. Meillä ei stressattu asiasta ollenkaan, annettiin mennä homman ihan omalla painollaan. Esikoisella kesti vähän kauemmin, mutta kakkonen on oppinut aika nopeasti (esimerkin voima). Oma mielipide on, että turha painostaa, kyllä ne vaipat oikeesti jossain vaiheessa pois jää :)

    VastaaPoista
  7. En mäkään stressaa mutta ihmettelen vain kuinka pottavastainen Valo voikaan olla :D
    Kyllä mä luotan että ens kesänä sitten alkais vähän enemmän innostumaan ja kesällä helpompaa kuin talvella. Kiitos vinkeistä ja kokemusten jakamisesta <3

    VastaaPoista
  8. Suosittelen kanssa ottamaan ihan iisisti. Lirautteluja lattialle kun ei pelkaa niin menee helpommin. Usein hiffaavat itsekin etta ei ole kiva pissata housuun ja menevat nurkan taakse. Kotona vaan vaipat pois ekaksi ja rauhassa pisulle. Tarhasta voi kysella etta mitka on fiilkset asian suhteen siella. Me kokeiltiin kakkatarraa ja toimi. Sit kun alkaa jotensakkin rullaa niin mummon ohjeella mentiin etta kaikki pois. Oli selkeampaa ja meni helpommin. En itsekaan uskonut etta toi vois kestaa kuukausitolkulla. Kesti. Taalla keskieuroopassa on selkeasti normaalimpaa olla vaipoissa viela 3 vuotiaana. Kukaan ei ihmettele. Se on hieman hassua.

    VastaaPoista

Kommentoi ihmeessä jotain!