tiistai 20. marraskuuta 2012

TUNNELMA


Toiset eivät välitä tunnelmasta tippaakaan, jotkut tunnelmoivat aina ja toiset haluavat panostaa siihen silloin tällöin. Tunnelma tarkoittaa erilaisille ihmisille eriasioita, ja herättää erilaisia muistoja.
Mulle joulu on yksi tunnelmallisin vuodenaika, on aina ollut. Ja siksi Joulun lähestyessä meillä kotona alkaa enemmän kynttilät palamaan ja punaisia asioita ilmestymään sisustukseen lisää.
Samoin tapahtuu myös äitini luona, lapsuuden kodissani ja olen iloinen että se on sieltä lähtöisin.
Olen polttanut jo paljon tuikkuja ja Marimekon punaiset tyynyliinatkin on vaihdettu sohvatyynyihin. Miksikään joulunhengettäreksi en voi itseäni kutsua, mutta rakastan tämän vuodenajan tunnelmaa ja haluan nauttia siitä vaikka onkin yhtä pimeää kun säkissä. Saan oikein luvan kanssa fiilistellä erilaisilla tuoksuilla, käpertyä iltaisin ja välillä aamuisinkin torkkupeiton alle, nauttia kodin lämmöstä ja kuunnella joulumusaa. 
Vielä tähän pikkuisen lunta, pakkasta ja glögi, niin ai että!


Verhoja meillä ei ole kuin sälekahtimet ikkunoissa, eli niitä on huono lähteä vaihtamaan tunnelman luomiseksi, mutta jouluvalot ovat perinteisesti olleet ehdottomasti suosikkini joulun sisustuksessa. Eikä tänä vuonna tarvinnut paljoa arpoa että  Ikean tähdet vai Paul:n pallot.
Meidän ikkunaan päätyivät stockmannin kantistarjouksessa olleet La case de cousin Paul- pallerot. Olen aivan lovena niihin... ja ne on nyt muutenkin niin hip, että ei haittaa vaikka jäisivät vielä pyhien jälkeenkin pyörimään jonnekin taulun reunalle. Yksi talven merkki on myös mieheltäni saama joululahja, upea metallinen pöllö johon saa pienen tuikun sisälle antamaan valoa. Tänä vuonna se löysi paikkansa piirongin päältä ja koristaa siinä kunnes kesä taas tulee.
Pipareita ja joulutorttuja en ole vielä uskaltanut leipoa, enkä glögiä juoda koska tiedän  jääväni niihin aivan koukkuun eli yritetään nyt  jotenkin sinnitellä sinne joulukuuhun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ihmeessä jotain!